Forberedelser til Benalla

Flere nordiske piloter deltager i årets VM i Benalla. Danske Jan W. Andersen og Norges Lars-Rune Bjørnevik fortæller her om forberedelserne.

Tekst og foto: Jens Trabolt

Lars Rune, har du været i Benalla før?
Jeg har fløyet fra Benalla to ganger tidligere og har totalt fem besøk i Australia (Lake Keepit, Narromine, Corrowa og Benalla)
Som seilflyger trives jeg absolutt best på de dagen der vi kan ta riktig lange turene – gjerne sammen mer Erlend (Sørbye, red – Lars Runes hangar-buddy fra Elverum som ejer en Nimbus 4DM og som ofte flyver rigtig langt i Norge).

Hvad ser du mest frem til?
Jeg ser fram til å møte seilflygjengen i Benalla igjen. Det er en stor klubb med mange trivelige Aussies! Det er også flere engelskmenn som overvintrer i Benalla som jeg gleder meg til å treffe igjen.

Og så forholdene da! Mange har den forestilling at det er laangt bedre forhold i Australia enn i for eksempel Norge eller Sverige, som jeg kjenner best. Det er ikke min oppfatning. En god dag i her og en god dag i Australia er sammenlignbare. Det er bare det – at det er så mange flere gode dager i Australia!

Hvad bliver vanskeligt for dig?
Det mest utfordrende for meg er å klare å fly fort – og konsistent over to uker. Som seilflyger kan jeg ha gode dager det flyten (Flow) bare er der – men altfor mange dager er preget av trøbbel og dårlige avgjørelser.

Men – jeg har gode erfaringer fra flyging i Australia – der trives jeg! Av en eller annen grunn passer det godt for meg å fly der. Jeg vet ikke hvorfor, fordi terrenget er for det meste riktig kjedelig. Men det er kanskje det trivelige selskapet som gjør utslaget – ikke vet jeg..

Ellers er den største utfordringen for meg å fly sammen med såpass mange andre. Vi er nå 114 fly – og jeg har kun fløyet sammen med så mange en gang tidligere: På EM i 2007 i Issoudun i Frankrike. Antall fly – og det at det flys etter hvert relativt intenst (stygt?) i internasjonale konkurranser har gjort at jeg har holdt meg borte.

Men på Arboga i fjor fikk vi god tid til å prate – og jeg diskuterte mye med Jan Schmeltz Pedersen fra Danmark om hvordan det er å fly i internasjonale konkurranser. Han overbeviste meg om, at det er mulig å holde seg unna de største farene og fly med en akseptabel risiko.

Det at jeg, som er en av de som flyr mye i Norge, klarer å få til 100 – 120 timer pr år – mens de fleste en møter på et VM flyr 3-400 timer pr år gir jo også en forskjell i utgangspunkt….

Hvad med rejsen? – der er lidt længere end til VM på Elverum
Jeg begynner en treningsperiode i Australien ca 15 desember. Det gir ca tre uker flyging før offisiell trening starter – og det trengs! Med siste tur i august er en i rimelig dårlig fly-form i desember!

Siden jeg er eneste norske deltaker, har jeg fått lov å benytte den svenske Team Captain. Jeg kjenner også flere av de svenske pilotene, så det blir nok at jeg «henger» litt med dem. Men de kommer ikke før i mellom jul og nyttår, så før det blir det å ta opp gamle bekjentskaper og bil kjent med nye.

LÆS OGSÅ

Verdens bedste NM

OL i Lillehammer ‘94 fik betegnelsen ”the best olympics ever”. Det netop fløjne NM på Fagernes kan med sandfærdighed påkalde sig superlativerne: ”The best NM ever”.

IGC-møde i Corona-tider

Årets IGC Plenary møde fandt sted i Budapest, 6-7 marts 2020. Dette var kort før, verden lukkede ned på grund af COVID-19 krisen.

Opdatering: Corona-kancelleret; SM 2020: Feringe är klar!

Den 27 juni – 4 juli arrangeras Svenska Mästerskapen i segelflygning av Feringe Segelflygklubb

E-Glide!

13,5 m-mesterskabet i italienske Pavullo var også debut for det første e-mesterskab, hvor piloterne kunne anvende elektromotorer som en del af deres strategi

NM i vind og sol

Kraftig blæst og regn gav 3 gyldige dage til NM på Starmoen og en ny norgesmester

Stockholm blæste til SM

Stockholms SFK var vært for årets SM i 18, Klub og 20m-klassen på Långtora. Kanonsommeren holdt dog pause under flere af dagene.

I huvudet på en chefs steward

”Behind-the-scenes” til VM i Hosin. Robert Danewid forklarer, hvordan man driver et - frem for alt - sikkert verdensmesterskab.

Life is easy!

Det norske mesterskab i svæveflyveflyvning på Notodden bød på mange gode flyvetimer, fin stemning og usædvanligt flot vejr.

< 30-generationen

Mesterskaber? Overvægt af ældre mænd? Det er dog en sandhed med modifikationer. En strategisk satsning på ungdomsarbejdet giver nu resultater. Årets DM var beviset med en usædvanlig stor aldersspredning blandt deltagerne.

"Der flyves hurtigere end teorien kan forklare"

Det siger Ib Wienberg. Han fungerede som dansk Team Captain under årets VM i Benalla. Hvilke observationer kom med hjem på notesblokken?

Tanker før Benalla

Sidste konkurrencedag under EM '94 i åben klasse i Rieti var en af de mest sublime svæveflyveoplevelser, jeg har haft til dato”, mindes den danske åbenklassepilot Jan W. Andersen før afrejsen til VM i Australien.

Forberedelser til Benalla

Flere nordiske piloter deltager i årets VM i Benalla. Danske Jan W. Andersen og Norges Lars-Rune Bjørnevik fortæller her om forberedelserne.

Benalla 2017: Det store spil

Verdensmesterskabet i 15, 18 og åben klasse i Benalla, Australien afholdes i januar. Her er duallanterne som rejser om på den anden side af jordkloden for at forsvare ”Nordens ære”.

Ifrån förstagångspilotens perspektiv

Rapport från WGC i Pociunai, Litauen 2016

Svenskt VM-guld!

7th World Advanced Glider Aerobatic Championship, Ungern: Sverige har för tredje gången fått en världsmästare i konstflygning med segelflygplan.

 

Jan, hvad betyder Australien for dig?
Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til Australien – jeg fløj VM i Benalla I 1987.

Først og fremmest er australierne nok denne planets mest venlige og gæstfri mennesker. Dertil kommer det utrolige landskab og wow-effekten ved at ankomme i den australske sommer fra vores egen vinter.

Den uendelige horisont og de fantastiske muligheder for svæveflyvning gør at man føler sig som Jonathan Livingston Seagull hvor ”The sky is the limit”. Jeg elsker at være i Australien, og denne gang har jeg følgeskab af min kone Ellen, 3 ud af 4 sønner og min gamle ven og team-mate Edvin.

Hvorfor er det svæveflyvningen som har fanget dig?
Det er oplevelsen at være èt med naturen og forsøge at læse dens mange signaler. At dygtiggøre sig inden for svæveflyvning er at man konstant tør forsøge sig med nye metoder, at afprøve det ukendte og så lære af de mange fejlvurderinger man uvægerligt vil foretage i det enorme udfaldsrum af muligheder luftrummet har.

Det er kombinationen af teamindsatsen i klubberne og på konkurrenceholdet sat i kontrast til det enorme krav der stilles til individets kompetencer når først man sidder i cockpittet og skal træffe beslutninger.

Konkurrencesvæveflyvning indeholder efter min mening flere læringspunkter end det reelt er muligt at lære i løbet af et helt liv. Dette stiller en som pilot i en meget ydmyg rolle i forhold til naturens mange ansigter og er enormt attraktivt. For det er reelt en konkurrence om, hvem som både kan lære mest og omsætte læring til handling bedst.

Top Pilots – her er persongalleriet som skal forsvare Nordens ære til VM i Benalla