”En drøm at passe Arnborg”

Centerchefen på Arnborg lover topfaciliteter i Danmarks bedste termikområde.

Tekst og foto: Jens Trabolt

Bent Eckhardt
Job Centerchef på Arnborg
Alder 65
Klub Kolding Flyveklub
Timer 750
Flyver ASK 21, LS-4, Dimona
Uddannelse Produktionsingeniør
Svæveflyver siden år 1998,

”Ja, jeg er jo lidt som et barn i en slikbutik. Det er en drøm for mig at arbejde med at passe centeret. At passe maskinerne, flyvepladsen og de fine fly”.

Det siger centerchefen Bent Eckhardt, som overhovedet ikke var tvivl, da han så det ledige job som centerchef på
Arnborg.

”Det er den bedste tænkelige situation for mig. Jeg gik på pension fra mit ”rigtige” job for 1 år siden, og nu har jeg jo fået mulighed for at arbejde med min hobby, og jeg har nydt det fra dag
1”, siger Bent. I hjemmeklubben i Kolding er han flyvechef, instruktør og slæbepilot, som så han er ikke er fremmed overfor at drive en lidt speciel ”stor flyveklub”, som Arnborg jo også er.

Sidste år var Bent på Arnborg fuld tid som afløser som Søren Grum, og det er aftalt, at han kan stå til rådighed på fuld tid, hvis det bliver aktuelt under sommeren.

Men er det et svært job? Er der forventninger man ikke altid kan indfri? ”Ha, nej, det er dejligt job, og jeg sætter pris på, at centeret fungerer så alle ”kunderne” er glade. Jeg kender de fleste af de faste brugere, fordi jeg selv har fløjet her meget. Det er en klar fordel”, siger Bent, som har fløjet svævefly i mere end 20 år.

Det ”nye” V12-Deutz-dieselspil kører nu med 1200 meter dyneemawire, og på alle flyvedage i sæsonen er det muligt at komme i luften på Arnborg, enten med spil eller et flyslæb.
”Ja, og glem ikke, at det er Danmarks bedste termikområde med super-faciliteter og et relativt frit luftrum”, lokker Bent, som helt sikkert vil sætte en ære i at gæsterne skal føle sig velkomne på Arnborg:
”Jeg glæder mig i hvert fald til sæsonstart”, slutter han.
Og husk lige, at der er briefing kl 10:00!