Et levende retro-miljø på Ålleberg

Det er ikke bare i Danmark, at retro-bacillen er levende. På svenske Ålleberg huserer SVS, Segelflygets veteranselskab, som flyver med et antal fine retrofly - både fra Ålleberg og fra nærliggende Falköping.

Tekst og foto: Jens Trabolt

Segelflygets Veteransällskap, SVS, har flyvedage ca 10 gange hver sæson, og man anvender både flyslæb og spil.  SVS har Bergfalke II/55, Slingsby T21 (side by side open cockpit), Kranich, K8b, EoN Olympia, Phoebus A, Grunau Baby, Ka 6 CR, L-Spatz 55 og mange andre interessante klassikere.

Som med DASK er det billigt at være medlem af DASK.

LÆS OGSÅ: DASK er drømmeværkstedet

På Ålleberg ligger i øvrigt også Ållebergs Segelflygmuseum, som er værd at besøge. Museet er åbent i sommersæsonen fra 27. maj – 3- september.

 

SVS har under sæsonen flere flyvedage på fx Ålleberg. Det er en oplevelse.

 

 

Piotr Müller laver dagligt tilsyn på en Bergfalke.

 

En af entusiasterne er Piotr Müller, 39, fra Falbygdens Flyklubb er en rigtig samler og retro-entusiast.  Han fortæller her om sin baggrund og fascination af retroflyvningen, som efterhånden fylder flere hundrede timer i logbogen:

“Jag är född och uppvuxen i Polen och mitt efternamn tyder på att jag har tyska rötter. Min far var nämligen tysk.

Jag började segelflyga i Polen år 1994 i Aeroklub Dolnoslaski och min första EK gjorde jag i en KR-03 Puchatek. Jag upptäckte, att retroflygning var kul, när jag fick flyga min första ensitsare som var en SZD 30 Pirat. Ett år senare visste jag att jag ville ha en Foka eftersom såna kärror var redan då mycket sällsynta, men det dröjde 15 år innan drömmen gick i uppfyllelse.

Jag tycker att det är kul att man kan köpa ett flygplan som någon annan ville skrota, sedan lagar man detta och till slut får det i luften igen. Det är just den mixen av restaurering och senare flygning som är roligt.

Retroflygning är billig flygning, med simpel och pålitlig teknik. Framförallt är det ganska billigt att skaffa en retromaskin. Man kan köpa ett luftvärdigt segelflygplan för ca. 20000 kronor. Det är klart att det finns dyrare maskiner ochså. Alla fasta avgifter ligger mellan 7000 och 9000 kronor per år.

Piotr Müller i Foka.

Jag har två Bocian, en Foka och en Pirat som är luftvärdiga, ytterligare två Bocian kan bli luftvärdiga till nästa år. En Foka C, K8 B, Bergfalke II/55, Lommatzsch FES 530 Lehrmeister och Grunau Baby är ej luftvärdiga. Just nu pågår ingen restaurering, men Lehrmeister och Foka ska in i verkstad inom kort.

Om jag hade egen hangar, då skulle jag vilja ha i den förutom de flygplanen jag redan har en Lommatzsch Libelle och en Zefir 2. På min ”bucket list” har jag också en resa genom Europa, från en klubb till en annan, i Bocian eller Foka givetvis! Jag drömmer också om att segelflyga i Chile och Argentina”, slutter Piotr.

Man kan følge SVS-eventkalenderen på www.svs.org eller via www.facebook.com/segelflygetsveteransallskap/