Feringe er SM-klar (igen!)

SM planeras genomföras 3 - 10 juli 2021 på Feringe Flygfält och i tävlingsklasserna 18-meters, 20-meters och Klubbklass

Tekst: Feringe SFK, Foto: Jens Trabolt

Feringe: perfekt venue for ett SM.

Vi har haft precis lagt 2020 bakom oss och det har varit ett minst sagt annorlunda år som givetvis präglats av Covid-19 och pandemin. Många segelflygtävlingar blev inställda över hela planeten under 2020 och så var fallet även med segelflyg-SM.

Portræt: Feringe er XC-factory

Feringe Segelflygklubb har dock fått möjligheten att åter stå som värd för SM i segelflyg och inbjuder härmed kvalificerade deltagare från alla klubbar till SM 2021. SM planeras genomföras 3 – 10 juli 2021 på Feringe Flygfält och i tävlingsklasserna 18-meters, 20-meters och Klubbklass.

Artikel: Feringe er klar til 2020 SM. 

Planeringen är flexibel med hänsyn till rådande pandemi och vi kommer anpassa tävlingen efter situationen, regelverk och riktlinjer. Vi drar lärdom från generella erfarenheter och även från segelflygtävlingar som trots allt genomförts runt om i Europa under 2020.

Gunnar Axelsson:
Tävlingsledare under SM

En formell inbjudan finns nu på tävlingens hemsida och vi har i skrivande stund 18 ekipage anmälda:
https://idrottonline.se/FeringeSFK-Flygsport/SM2021
Med detta sagt så vill vi önska varmt välkomna till SM i Feringe!
Andre mesterskabs-artikler fra NORDIC GLIDING

DM-ugen 2024: Sportsfest på himlen over Herning

For første gang er svæveflyvningen med i sportsfesten ”DM-ugen” i Herning som afvikles fra 20-23 juni. Svæveflyvningen tyvstarter dog allerede d. 17. juni, og således bliver Arnborg i hele uge 25 vært for en række spændende sportslige events med konkurrencer i kunstflyvning, grand prix og præcisionslanding.  

SM i Konstflyg 2024

Till sommar så kommer Konstflyg SM att avgöras i Borås i såväl segelflyg som motorflyg. Tävlingen är öppen för alla från våra nordiska länder, dock krävs ett svenskt medborgarskap för att bli svensk mästare.

”I det mindste er der køligt i 4000 meters højde”

Til VM i Australien har deltagerne ingen problemer med at holde varmen. Over 40 grader kræver masser af væske og godt med solcreme. ”Den er i øvrigt gratis og står ved siden af remouladen her på flyvepladsen”, griner Rasmus Ørskov, som også kan godte sig over en velfortjent dagssejr på 4. dagens race i klubklassen. Rapport fra VM-lejren.

”En chance for at profilere Seilfly-Norge i en international setting”

Det bliver close race, når NLF afholder det populære Sailplane Grand Prix-format til maj næste år på Starmoen. ”En chance for at profilere Seilfly-Norge i en international setting”, mener fagchef Steinar Øksenholt.

VM-støtteaktion blev en succes

Danske Michael Mix er sammen med Poul Kim Larsen og Rasmus Ørskov på vej mod VM i Australien. Det er forbundet med meget store udgifter at deltage, men takket være donationer og sponsorater, så er det lykkedes at samle penge nok ind, fortæller Mix, som vi her fangede straks før afrejse.

“Polish Start”: Hur minskar vi risken för ”midairs”?

Hur minskar vi risken för ”midairs”? I Polen har man funderat en hel del på detta och jobbat med nya grepp. Sedan ett par år använder man ett helt nytt startförfarande plus att man förbjuder tracking i realtid

JEGC 2023: I huvudet på en gammal steward

För nionde gången var jag steward på ett VM eller EM. Den här gången på junior EM i Danmark, där Arnborg, danska segelflygets center, tog emot 56 juniorer från 16 nationer, 36 i klubbklassen och 20 i standard, i början av augusti. JEGC är årets stora segelflyghändelse i Norden.

Norsk verdensmester i Virtual Sailplane Grand Prix

Det blev Arne Martin Güettler som gik med sejren i det 2. FAI Virtual Sailplane Grand Prix som er en del af IGC og FAIs lovende Esports-koncept.

Kvinnorna som går emot stereotypen!

De europeiska mästerskapen för juniorer i segelflyg hölls i år på Arnborgs flygfält i Danmark. Drygt 50 piloter deltog och fyra tävlande piloter var kvinnor. Detta är en högre siffra än vad det brukar vara på tävling och motsvarar nästan 10% kvinnliga piloter!