Feringe er SM-klar (igen!)

SM planeras genomföras 3 - 10 juli 2021 på Feringe Flygfält och i tävlingsklasserna 18-meters, 20-meters och Klubbklass

Tekst: Feringe SFK, Foto: Jens Trabolt

Feringe: perfekt venue for ett SM.

Vi har haft precis lagt 2020 bakom oss och det har varit ett minst sagt annorlunda år som givetvis präglats av Covid-19 och pandemin. Många segelflygtävlingar blev inställda över hela planeten under 2020 och så var fallet även med segelflyg-SM.

Portræt: Feringe er XC-factory

Feringe Segelflygklubb har dock fått möjligheten att åter stå som värd för SM i segelflyg och inbjuder härmed kvalificerade deltagare från alla klubbar till SM 2021. SM planeras genomföras 3 – 10 juli 2021 på Feringe Flygfält och i tävlingsklasserna 18-meters, 20-meters och Klubbklass.

Artikel: Feringe er klar til 2020 SM. 

Planeringen är flexibel med hänsyn till rådande pandemi och vi kommer anpassa tävlingen efter situationen, regelverk och riktlinjer. Vi drar lärdom från generella erfarenheter och även från segelflygtävlingar som trots allt genomförts runt om i Europa under 2020.

Gunnar Axelsson:
Tävlingsledare under SM

En formell inbjudan finns nu på tävlingens hemsida och vi har i skrivande stund 18 ekipage anmälda:
https://idrottonline.se/FeringeSFK-Flygsport/SM2021
Med detta sagt så vill vi önska varmt välkomna till SM i Feringe!
Andre mesterskabs-artikler fra NORDIC GLIDING

“Rookies” på NM

Siden jeg begynte med denne herlige sporten en varm sommerdag i 2008, har jeg med flere lenge tenkt at terskelen for å fly strekk-NM er skyhøy. Konkurranseflyging må være noe for de aller beste? Som rookie i forsetet under NM i juni var vi flere som fikk våre øyne «opplyst» og som etter hvert tenkte: «men, dette går jo an!»

SM: Snapshots af hotshots!

Humlebien ved ikke, at den ikke kan flyve: På samme vis er Feringe SFK egentlig for lille til at køre et stort mesterskab. Men det er der ingen, som har fortalt Feringe-folkene, som i disse dage stiller op med can-do-attitude og gennemfører SM med pondus og høj kvalitet.

Feringe satser max på SM

At arrangere et SM er vældigt hårdt arbejde. Men det giver energi at bruge energi, er ræsonnementet på Feringe:. ”For en strækflyvnings-klub giver det jo et enormt kick at få besøg af så mange hotte piloter”, siger ordførende i Feringe, Torulf Wiberg forud for SM-showdown som starter lørdag.

Den ydmyge vinder

Det blev Per Morten Løvsland som tog årets NM-guld - endnu en gang, han vandt også i 2018. Trods fremgangen er han er en afdæmpet person, som nødig fremhæver sig selv.    Men tag ikke fejl. "Han demonstrerer topniveau i alt hvad han gør", siger dem som kender ham.

NM under opsejling på Starmoen

18 deltagere skal kæmpe om titlen som Norgesmester på Ole Reistad Center i perioden 13-19 juni. Forberedelserne er allerede i gang.

Største DM i mands minde

Svæveflyvere er svære at stille tilfredse: Sidste års Danmarksmesterskab var alt for varmt. Denne gang blev det alt for koldt og ikke mindst vådt. Men 73 fly trodsede vejret, tog ja-hatten på og kæmpede sig til et gyldigt mesterskab.

Svensk power sikrer DM

Et rekordstort antal DM-deltagere kræver mange slæbefly. Det krævede, at danske Henrik Sylvest og Søren Grum i går fløj til Sverige på pirat-eventyr og ”stjal” Borås SFKs fine Pawnee og bortførte den til svæveflyvecenter Arnborg.

VM i Tyskland endnu et corona-offer

Efter længere tids planlægning og forsøg på at navigere i corona-restriktionerne har arrangørerne i går aftens offentliggjort deres beslutning om at aflyse årets VM i Stendal. Men hvad med de andre mesterskaber?

VM i Glider Aerobatics: Nu gör vi ett nytt försök 2021!

Coronan gjorde att allt ställdes in 2020. Nu gör vi ett nytt försök 2021. VM i Glider Aerobatics hålls i Leszno, Polen, 28 juli till 8 augusti, 2021, skriver Pekka Havbrandt