”Flere medlemmer, tak”

Marie-Louise Portefee Hansen er den danske svæveflyveunions nye Udviklingskonsulent. Det er en bred titel, som dækker rigtig mange opgaver. Men vigtigst af alt; vi skal være flere medlemmer.

Tekst og foto: Jens Trabolt

Marie Louise ”Malou” Portefee Hansen
Job Udviklingskonsulent i DSvU
Alder 41
Klub Kolding Flyveklub
Timer 103
Flyver ASK 21
Uddannelse Bachelor i Informationsvidenskab
Civil status Samboede, 1 barn.
Svæveflyver siden år 2003

Marie-Louise Portefee Hansen er den danske svæveflyveunions nye Udviklingskonsulent. Det er en bred titel, som dækker rigtig mange opgaver. Men vigtigst af alt; vi skal være flere medlemmer.
Marie Louise – som i det daglige i øvrigt bare kaldes for ”Malou” er selv svæveflyver og kender selv til den ikke altid optimale virkelighed i flyveklubberne.

”Jeg har fløjet solo 3 gange gennem årene”, siger Malou med henvisning til lange pauser i flyvningen. Det er den sædvanlige kombination af børn, nye jobs og studier, som har givet huller i kontinuiteten og som i mange tilfælde fører til, at folk taber passionen, flyvetræningen og til sidst melder sig ud.

Men Malou er, trods en ikke helt strømlinet karriere som svæveflyver, blevet hængende i sporten: ”Jeg er altid kommet tilbage til klubben og fået en flyvning, hvor jeg har tænkt ”YES”, dette er fantastisk”, siger hun.

Med sin egen erfaring for, at medlemskab ikke altid er en enkel situation, har Malou en enorm fordel, når problemerne skal analyseres og tages hånd om. Hun er ansat i en foreløbig 1-års kontrakt på fuld tid og med til styrkerne hører i øvrigt, at Malou kender DSvU indefra fra et tidligere job i administrationen.

Store ambitioner
Hovedopgaven er ambitiøs, konkret og følger perspektivplanens første hovedakse: Sporten i Danmark skal vokse med 130 medlemmer de næste 5 år gennem reduceret afgang og øget tilgang. Medlems-afgangen skal analyseres, og der skal sættes fokus på rekruttering af unge og kvinder, som fylder alt, alt for lidt i de aktuelle medlemsstatistikker.

Der skal desuden etableres skole-forløb med integrering af svæveflyvning som praktisk undervisning. DSvU er i øvrigt også undervejs med endnu et spændende projekt, nemlig et rekrutterings-joint-venture med det danske flyvevåben. Alt sammen mange del-projekter som hver især skal bidrage til at sikre en medlemsfremgang.

Ud i klubberne
”Jeg kommer ikke til at sidde på nationalcenteret Arnborg hver dag. Jeg glæder mig vildt meget til at komme ud i klubberne, hvor jeg skal indsamle viden om bl.a. rekruttering og hjælpe med at køre de events, vi har planlagt”, siger Malou som skal sikre, at de planlagte juniorlejre, rekrutteringsuger og Flygirlarrangementer bliver gennemført.

”Jeg kommer også til at arbejde meget på tværs med Talenttræneren Geert, som fokuserer på elite-og talentperspektivet, som er en anden, integreret del af Perspektivplanen”, siger Malou.

Men det bliver ikke et 8.16-job fra mandag til fredag, fastslår Malou:

”Jeg er der, hvor det sker, og jeg kommer til at besøge klubberne med fx formand Peter Eriksen og Talenttræneren Geert Sørensen. Den viden som findes i klubberne om fx rekruttering og fastholdelse kan være meget brugbar, men findes ofte bare lokalt, og det er ikke altid det spredes. Det er ærgerligt, for der er meget læring lokalt i klubberne. Vi vil gerne indsamle det klubberne har af materiale, og det kunne fx resultere i en manual og materiale for introdage”, siger Malou, som også gerne stiller op og hjælper med klubbernes arrangementer:

”Jeg kan sagtens køre en traktor, og når man er på pladsen til fx introdage, så har man også fingeren på pulsen, og får nye ideer og et godt indblik” siger Malou som også skal tænkes lidt som et bindeled mellem alle klubberne i Danmark. ”Jeg vil i øvrigt meget gerne kontaktes af klubberne, hvis de vil have besøg eller hvis de har ideer eller forslag”, siger Malou som sidder klar på mph@dsvu.dk eller på telefon 22366212.