Første nordiske Arcus leveret i 2020-version

En andelsgruppe i Nordsjællands SFK har fået levering på Nordens første Arcus i den opdaterede 2020-version. ”Klubbens Ferrari” er den omgående døbt.

Tekst: Jens Trabolt / Foto: Jens Gregersen og Glenn Carstensen

Se her venner! Jan Andersen (rød jakke) åbner her traileren på Gørløse for første gang. Formand Kaj Lund til højre og Peter Sommerlade med ryggen til kameraet.

Sidste år sensommer lancerede Schempp-Hirth den opdaterede Arcus 2020-version – i øvrigt på 10-året for Arcus-jomfruflyvningen i 2010.

Nyt på modellen er et formindsket højderor med ny profil, nye winglets og en lavere, mere ”racy” canopy. Alt dette giver det i forvejen højt performende 20-meter fly et ekstra skud fart, manøvredygtighed og vitalitet.
I interiøret har en gruppe eksterne designere været på spil, og kritikken mod de tidligere tiders lidt firkantede SH-interiørdesigns kan nu afvises blankt, for alt er moderne og lækkert. Det nye elektriske understel giver missilet lidt ekstra luksus-feel.

Peter Sommerlade (t.h.) er en af ejerne og monterer her vingerne på sit nye fly.

Jan Andersen og Glenn B. Carstensen inspicerer det nye og flotte cockpit.

 

NG tester Arcus M 2020-edition

Nu har en andelsgruppe i Nordsjællands Svæveflyveklub hentet den første nordiske Arcus 2020 til Danmark. Flyet som er serienummer 2 er en turbo-model og ejes – indtil videre – af Jan W. Andersen og Peter Sommerlade.

Det er ikke fordi, at Peter og Jan egentlig er i underskud af flyvemaskiner, for de ejer også den eneste 1-sædede Binder 29 R (med den attraktive racingvinge) i Norden, dog værdigt flankeret af den marginalt 2-sædede EB 29 DR i Ljungbyhed, ejet af Wilhelm Wendt.

EB 29 DR: Wendts VM-værktøj

Men Jan og Peters EB 29 skulle først være leveret senere, og derfor blev der bestilt en ny Arcus T som ”gap-filler”. Men pludselig kunne Binder levere tidligere, så nu har duoen både Arcus T og EB.

Jan Andersen hentede flyet i Kirchheim unter Teck straks efter den dansk/tyske grænse var blevet åbnet i juni måned.

Det er meningen, at Nordsjællands SFK fuldt skal overtage Arcus fra næste år, men indtil da står den til disposition for klubbens medlemmer.

Ja, det er bestemt godkendt, signalerer Glenn Carstensen her

Den nye Arcus T bliver klubbens nye flagskib; En plads som den overtager fra den gamle ”konge” SX, en Nimbus 4DT fra 1993 (bare 6 styk bygget totalt), som har givet klubbens medlemmer mange fine ture i både Danmark, Sverige og Frankrig gennem årene og som nu er til salg for 110 000 euro.

Arcus T er dog fortsat et flaps-fly, men 20 meter spændvidde vil sikkert være enklere at håndtere for mange af medlemmerne end den fulde 26,5 meters spændvidde på Nimbus.

I Norge har en andelsgruppe med bl.a. Jo Inge Bjørø fra Os Aero Klubb i Bergen også bestilt en Arcus 2020– dog en selvstartende M-version. Her vil man bruge den som platform for flotte flyvninger ved fjordene i det vestlige Norge. Corona-krisen har dog flyttet lidt på bestillingen, så andelsgruppen forventer ikke levering før næste år.