Kom till Ava Camp i Stockholm 2023

Det är ett AVA-läger i segelflyg för alla. Du är välkommen att bara komma ut över dagen för ett par träningspass eller gå kurserna som erbjuds.

Text: Katarina Bruce, Stockholms Segelflygklubb

Link to automatic translation

AVA Camp 2023 anordnas 10-17 juli på Långtora, Stockholms Segelflygklubbs hemmafält (læs NG-portræt af Stockholms Segelflygklubb här)

Det är ett AVA-läger i segelflyg för alla. Du är välkommen att bara komma ut över dagen för ett par träningspass eller gå kurserna som erbjuds.

Det är andra året vi nu skall köra AVA I, AVA II, Allmän AVA-träning och tävlingsträning med bl a lärare som Pekka Havbrandt och årets coach Mattias Svenberg.

Som avslutning så håller vi en liten träningstävling – Långtora Open, fredag den 16/6 med reservdag lör 17/6. Det går bra att anmäla sig endast till tävlingen men det är ju kul att passa på att ta några pass för någon av de duktiga lärare som finns att tillgå då.

På kvällarna blir det föredrag av olika duktiga segel- och motorflygare. Vi grillar tillsammans och gör veckan till en skojig vecka att minnas.

Anmälan är fortfarande öppen. På länken här hittar man anmälningsformuläret och mer information om vad vi planerat under veckan.

Välkomna!
Flere aerobatic-artikler

SM i Konstflyg 2024

Till sommar så kommer Konstflyg SM att avgöras i Borås i såväl segelflyg som motorflyg. Tävlingen är öppen för alla från våra nordiska länder, dock krävs ett svenskt medborgarskap för att bli svensk mästare.
22. januar 2024/af Jens Trabolt

NM i seilfly Acro på Klanten

Mariann Brattland og Jarle Böhn Mathisen Norgesmestre i hhv. Primary og Intermediate. Det, som er ekstra imponerende er, at Mariann flyr med sideror på venstre hånd. Hennes gull-prestasjon forsterker jo bare det faktum, at et handicap er ingen hindring for topp idrettsresultater! Rapport fra NM i Seilfly Acro på Klanten.
10. oktober 2023/af Jens Trabolt

Aerobatics – en ny dimension til min svæveflyvning

”Jeg kan kun opfordre andre der ønsker at udvide deres pilotkompetencer og få mere præcision og sikkerhed i flyvningen til at deltage i et akro-kursus”. Det siger danske Kim Bauer-Jensen som fik udvidet horisonten på sommerens SveDaNor-kursus på norske Starmoen.
9. oktober 2023/af Jens Trabolt

Aerobatics-bok kan läsas av alle

Svenska Pekka Havbrandt har skrivit en bok om avancerad flygning med segelflygplan, och den här är riktigt bra. Den kan läsas av alla som har ett allmänt segelflygintresse, og det borde ligga en i alla klubblokaler, rapporterer Mikael Roslund i sin recension
4. oktober 2023/af Jens Trabolt

Svæveflyvningen på første parket i Roskilde Airshow

Straks under 20 000 fly-fans var mødt op til denne weekends Roskilde Air Show ved København. Himmelballetten med svævefly var en herlig afveksling til efterbrændere og jagerfly.
22. august 2023/af Jens Trabolt

Kom till Ava Camp i Stockholm 2023

Det är ett AVA-läger i segelflyg för alla. Du är välkommen att bara komma ut över dagen för ett par träningspass eller gå kurserna som erbjuds.
18. maj 2023/af Jens Trabolt

Nordiska Mästerskapet i konstflyg

Under 2023 så avser Svenska Konstflygförbundet att arrangera Nordiska Mästerskapet i konstflyg, innefattande såväl segelflyg samt motorflyg.
3. marts 2022/af Jens Trabolt

VM i Glider Aerobatics: Nu gör vi ett nytt försök 2021!

Coronan gjorde att allt ställdes in 2020. Nu gör vi ett nytt försök 2021. VM i Glider Aerobatics hålls i Leszno, Polen, 28 juli till 8 augusti, 2021, skriver Pekka Havbrandt
22. februar 2021/af Jens Trabolt

Bliv bedre som pilot

Årets SveDaNor-kurser er offentliggjort. Skal det være fjeld-, stræk-, ava- eller IMC-flyvning? Og hvad bliver egentlig muligt med tanke på Corona?
11. januar 2021/af Jens Trabolt

”Acro for alle” på SVEDANOR

Vi, elevene smilte allerede fra første dag på kurset etter vår første lazy eight med solen høyt på himmelen som øyemerke, skriver Rebecca Hansen, deltager i årets SVEDANOR-akrokursus på Starmoen
30. august 2017/af Jens Trabolt

Svenskt VM-guld!

7th World Advanced Glider Aerobatic Championship, Ungern: Sverige har för tredje gången fått en världsmästare i konstflygning med segelflygplan.
8. juni 2016/af Jens Trabolt

Svedanor: Ava-kursus på Ålleberg

Uh! Den blå side er ned. Den brune er op. Der er noget som ikke stemmer! Nu ingen panik. Alt er under kontrol. Det er bare årets SweDaNor Ava-kursus på det svenske nationalcenter Ålleberg. Kom med næste gang. Du bliver en bedre pilot, når du lærer kunstflyvning.
7. juli 2015/af Jens Trabolt