Ny bog: “Soaring Adventure – a guide to club pilots”

Der er længe til jul. Men hvorfor ikke bare købe Mike Fox’s udmærkede bog om svæveflyvning alligevel?

Tekst: Jens Trabolt

Mike Fox, BGA’s training standards Manager og nu også forfatter. I bagsædet hans hustru Kate, som også er svæveflyver.

Link to automatic translation

For dem som ikke kender Mike Fox, så er det værd at fortælle, at han – ud over at være behageligt og morsomt selskab – også er British Gliding Associations Training Standards Manager.

Mike har fløjet og instrueret i svævefly i mere end 25 år, har 4000 timer på 120 typer af svæve – og motorfly.

Bogen ” Soaring Adventure – a guide to club pilots” er resultat af Mikes mangeårige ønske om at skrive en bog til klubpiloten, som ønsker sig lidt mere udvikling. Eksempelvis at avancere fra solo-niveauet til mere avancerede strækflyvninger, eller bare strækflyvning i det hele taget.

Bogen, som er på 125 sider og koster 25 pund, er bemærkelsesværdigt letlæst. Mike Fox lægger vægt på eksemplets magt, og der er derfor et ret begrænset udvalg af diagrammer. Men ingen panik, der findes et kæmpe udvalg af mere tekniske svæveflyve-bøger fra andre forfattere – faktisk utroligt mange – Bernard Eckeys udmærkede ”Avanced Soaring Made Easy” (338 sider) er et eksempel.

Bog: Akaflieg Stuttgart 90 år

Bogen indeholder 9 kapitler, hvoraf de største beskriver meteorologi (Being at the right place the right time), strategier til at flyve væk fra flyvepladsen (og holde sig i luften), valg af udstyr og fly. En af de sidste kapitler går I dyben med hvordan man maksimerer sin mulighed for kvalitetsflyvning I en stresset hverdag.

Eksempel fra bogen. I figuren nederst til venstre illustreres det hvorfor nogle piloter lander med kommentaren: “Der var bare synk over det hele!”

Der er overordnet en sympatisk tone I bogen; Mike Fox forholder sig ydmygt til sig selv, og deler ivrigt egne råd, fejl og begrænsninger med læserne i en personlig og kammeratlig atmosfære , som sad man og drak øl i klubhuset med en erfaren pilot.

Bogen er målrettet de mere uerfarne piloter, som uden tvivl vil drage nytte af denne suppeterning af information. For de mere erfarne piloter kan den fungere som en “refresher”, men for en gangs skyld er det forfriskende, at der skrives kort.

Som uerfaren pilot er “Soaring Adventure – a guide to club pilots” en brugbar start på den nye verden. Ønsker man at gå dybere er der andre – og dyrere – bøger som går et “nørd-niveau” længere op.

Mike Fox: ”Soaring Adventure – a guide to club pilots”

125 sider, 25 pund plus porto. 

Kan bestilles via Navboys webshop(direkte link)

Eller ved at skrive direkte til forfatteren på mike@mikefox.org 

Mike Fox, yderst til venstre på Aero Friedrichshafen i 2019. I midten Rachel Edwards, BGAs PR-coordinator og yderst t.h. Pete Stratten, BGA CEO.