Online- konkurrence til alle

DSvUs nye system fortsætter hvor Termikligaen slap. Missionen; at puste liv i strækflyvningens venskabelige kappestrid.

Tekst: Jens Trabolt / Foto: LD og Ole Refsgaard

Det er Vladimir Fedorov (t.v.) fra Midtsjællands SFK som står bag L/D. Vladimir er en aktiv pilot – her er han fotograferet med Lars Göran Uhr (t.h.), da han og Ole Refsgaard fløj fra Frederikssund til Dala Järna i en Duo Discus i 2014!

I gennem mange år var Termikligaen stedet hvor man uploadede sine flyvninger og fik point.

”Selv om Termikligaen var meget succesfuld, så blev den også teknisk outdated, og det var ikke muligt at finde en løsning så det tekniske setup kunne fortsætte, heller ikke fx under OLC, som var uinteresserede i et samarbejde”.

Det siger Morten Hugo Bennick, medlem af den danske hovedbestyrelse. ”Det var nødvendigt med en automatisk og opdateret løsning, og det har vi fået nu takket være Vladimir Fedorov fra Midtsjællands Svæveflyveklub”, fortæller Morten.

Morten Bennick fra Polyteknisk Flyvegruppe og medlem af den danske hovedbestyrelse venter sig meget af det nye LD (foto Jens Trabolt)

”LD” som den nye løsning hedder fortsætter hvor Termikligaen slap.

Arbejdsgruppen, som ud over Vladimir Fedorov har bestået af Peter Eriksen, Morten Hugo Bennick og Øjvind Frank, har forsøgt at simplificere reglerne og funktionaliteten specielt for danske forhold:

”Det skal være for alle, og man skal kunne se sine egne og andres flyvninger”, siger Morten Bennick. Der kommer mange gode input omkring reglerne.

Til efteråret vil de blive taget op i et større forum, og muligvis justeret til sæson 2021.

LD kan findes på ld.dsvu.dk, og som på OLC kan man sortere i dagens flyvninger, årets flyvninger og klub-flyvninger.

De danske vendepunkter er også integreret i den fine kortvisning, som har mange andre smarte funktionaliteter.
” Første version er oppe, og vi har allerede fået meget feedback, som giver baggrund for en forbedret brugeroplevelse”, slutter Morten Hugo Bennick”.

Airgaze

Vladimir Fedorov som står bag “LD” er i øvrigt også aktuel med softwaren “Airgaze”. Det er nyt webprodukt, som kombinerer live Flarm-data med fx højde, fart og variovisning fra Open Glider Network med lokale webcams. Systemet kan ses på airgaze.eu

Systemet er koblet på 6 webcams (Kalundborg, 2 x Slaglille, Maribo, Tølløse og Kongsted) men en udvidelse er undervejs.