Peter Eriksen: Er du medlem af en glad klub?

Adskillige undersøgelser viser, at danskere er et af de lykkeligste samfund i verden. De andre nordiske lande ligger også højt. Specielt når man kigger på folks glæde ved at være på deres job, adskiller vi os fra mange andre lande. Dette er givetvis en af faktorerne til den høje produktivitet i danske virksomheder, og den succes danske virksomheder har på de internationale markeder, på trods af den relativt høje løn vi får.

af Peter Eriksen, formand i DSvU

Målet for mange virksomheder er at skabe et ”Happy Company”, og det er ofte mere vigtigt for direktionen at kigge på medarbejdernes trivsel end på omsætningen. Omsætningen kommer nemlig af sig selv, hvis trivslen er i orden.

Hvad har det med svæveflyvning at gøre?
Er du medlem af en ”glad klub”? Føler du glæde ved at komme i klubben og være sammen med dine venner i klubben. Er der en positiv stemning i klubben, støtter du de andre medlemmer i klubben, hjælper med at drive klubben gennem dit eget engagement og din glæde ved sporten, eller er det lige det modsatte?

Er du medlem af bestyrelsen, er du instruktør, eller er du formand for vedligeholdelse af et af klubbens fly? Men ligegyldigt hvad din rolle er, så er en af dine vigtigste opgaver at sikre, at du er med til at sprede en god stemning i klubben og skabe en glad klub. Du skal være den gode rollemodel.

Vi bruger mange ressourcer på rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Bruger meget energi på arrangementer og tiltag for at få nye ind og få de medlemmer, vi har til at blive hos os. Alt dette fører ikke til noget som helst, hvis vi ikke i klubben kan tilbyde et positivt miljø, hvor det er rart at være. Uanset hvad vi arrangerer af tiltag, ønsker medlemmerne ikke at være et sted, hvor de ikke er glade for at være.

Det vigtigste vi kan gøre i klubben, er at skabe et miljø, hvor eksisterende og nye medlemmer bryder sig om at være, og ansvaret ligger hos os alle.
Dette kunne sagtens være emnet for et medlemsmøde i klubben, eller et lille indlæg på klubbens generalforsamling. Hvad er det vigtigste, vi kan gøre i vores klub for at skabe glæde og et rart miljø? Bliv enige om en liste på 5-10 ting, og sæt listen op ved indgangsdøren, så alle bliver mindet om den, når de ankommer til klubben.

Det starter hos dig selv. Vær glad og positiv, når du er i klubben, glæd dig sammen med dine venner over det fællesskab, vi har i vores sport. Løs opgaverne, og lad vær med bare at beklage dig over dem, bare få det gjort. Giv andre frihed til at løse deres opgaver på deres måde. Glæd dig over de ting, andre udretter, og ros dem. Lad være med at fokusere på de opgaver, der endnu ikke er løst. Det smitter, og er man først i gang, driver det sig selv.

Start med at sige goddag til dem, du møder i klubben, når du ankommer. Når man hilser på hinanden, skaber man en relation til et andet medlem, en god ven eller måske en lidt mere perifer person, man ikke kender så godt endnu.

Husk at fejre succeserne, store som små, afslutningen af vintervedligeholdelsen af spillet, en god flyvedag, en elev som er gået solo. Glæd jer over, hvor dejligt det er at være en del af klubben og sporten.
Med ønsket om at vi alle må få en glad sæson.