Pilotstafetten: Peter Eriksen

"De største udfordringer? Luftrum, luftrum og luftrum. Den store udfordring lige nu er droner. Der er et enormt pres på myndighederne for at give droner adgang til at flyve i samme luftrum som os", fortæller danske Peter Eriksen, som er hovedperson i denne udgave af "Pilotstafetten".

Tekst: Peter Eriksen

Link to automatic translation

Navn: Peter Eriksen
Nationalitet: Dansk
Klub: Øst-Sjællands Flyveklub og Buno Bonnevaux (Frankrig)
Alder: 57 år

Hvorfor blev du svæveflyver?

Mine forældre havde en bekendt der var svæveflyver, Allan Johansen, som dengang havde en ny LS-1 (OY-MMX/28) sammen med Ib Braes. Allan hjalp mig i gang, lånte mig Svæveflyvehåndbogen og gamle numre af FLYV. Jeg gik solo på min 16 års fødselsdag, hvilket var minimumsalderen dengang, og fik mit S-certifikat på min 17 års fødselsdag.

Dette billede er taget på Holstebro Flyveplads (den gamle plads nordvest for byen) 10 sekunder før instruktør Robert Nielsen står ud af Rhönlerchen og sender mig solo. Mine forældre var åbenbart adviserede, for de var til stede, jeg anede det ikke. (10 oktober 1975).

Hvor, hvornår og i hvilket fly lærte du at svæveflyve?

Holstebro Svæveflyveklub, på den gamle plads vest for byen i en Rhönlerche OY-BVX, derefter K-8 som solo pilot.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse i forbindelse med din træning?

Sikkert min allerførste tur, som passager i Rhönlerchen. Spilstart og så op i 1200 meter i en 3 meter boble. Instruktøren var John Bech.

Mit første fly, KA6 Cr OY-VCR/B3, købt i Bolhede (Vestjysk Svæveflyveklub) sammen med min makker Bjarne Vennegaard. Billedet er taget i Nr Felding kort tid efter Holstebro Svæveflyveklub havde taget pladsen i brug. Bemærk at sponsorering ikke er noget nyt

Portræt: Peter Eriksen er ny IGC-præsident

Hvilket fly flyver du nu?

Jeg har en ASG-29e, som jeg er meget tilfreds med.

Min ASG29 ”PE” 4 uger før levering på fabrikken i Poppenhausen – bliver den mon klar?

Dagsvinder under VM 2014 i Leszno i 18-meter klassen, i selskab med Sebastian Kawa, Polen (15-meter klasse) og Killian Walbrou, Frankrig (Åben Klasse)

Finale på sidstedagen under årets WGC i Leszno. (Foto: Jens Trabolt)




Bedste flyvetur nogensinde?

Måske fordi den står friskest i hukommelsen, men 6. dag under VM i Leszno her i 2014. Der var forecastet overudvikling, men at det skulle gå så hurtigt og blive så kraftigt havde ingen forventet. På forsiden af en tordenbyge kunne vi stige med 5m/s til 2000m, det bragte os rundt om bygen, hvor vi heldigvis kunne holde os klar af nedbøren, men var betænkeligt tæt på lynene.

På bagsiden kunne man lige akkurat holde sig flyvende i 900m med gennemsnitsstig på 0,2m/s, ikke termik, snarere konvergenslinjer. Mange måtte lande, men en håndfuld af os nåede til 2. vendepunkt, og endda lidt længere, men på vejen hjem skulle vi på tværs af vinden og måtte give op.

Normalt kan man så starte motoren og flyve hjem, men nedbøren blev for kraftig, og det blev i stedet til en udelanding på flyvepladsen i Ostrow, hvor omkring 10 af os landede. I øvrigt under opsyn af den polske præsidents sikkerhedsfolk. Den polske præsident var nemlig på besøg, og vi landede rundt om hans helikopter.

Udelanding i Ostrow under WGC i Leszno med Arne Boye-Møller og Jan W. Andersen. I baggrunden den polske præsident

Dagsvinder under EM i Litauen, August 2011

Værste flyvetur eller oplevelse med flyvning nogensinde?

Jeg oplevede ikke, at det var så slemt, men på fjeldflyvningslejren i Ottsjö lukkede skyerne pludseligt sammen under mig, og nede på isen rapporterede de, at der nærmest var snestorm på jorden. Jeg brugte fjeldtoppene til at navigere tilbage til søen, trak bremser og gik langsomt ned mod vinden.

Jeg kunne i fornuftig højde skimte konturerne på søen og landede uden de store problemer på banen. På filmen der blev optaget ser man kun en ASTIR komme ud af snetykningen nogle få meter væk. Jeg tror det var værre at stå på jorden i snestormen og vente, end at være i flyet, hvor jeg ikke var i tvivl om hvor jeg var.

VM i Eskilstuna 2006. Ronald Stuck og undertegnede tester om vejret er godt nok til VM deltagerne.

Hvilke fly ville stå i din drømmehangar?

Man bliver jo ældre. Jeg tænker på at købe en part i en ASG 32, og bruge tid på at flyve konkurrence i et tosædet fly. (Læs også Peter Eriksens vurdering af den nye AS 33.)

Ole Arndt er den første der ønsker tillykke med den franske mesterskab, August 2009 i Angers.

Fransk mesterskab 2005 i Buno Bonnevaux. Chef-hjælper Fransois van Haaff, tidligere præsident for EGU, med vores franske ”nevø” Daniel på armen

Hvem er den bedste pilot, du nogensinde har fløjet med?

Jeg har flere gange haft fornøjelsen af at deltage i de franske mesterskaber. Jeg tror, at Gilles Navas er den bedste all-round-pilot jeg har fløjet mod, og så er han utrolig sympatisk.

PE, min Ventus 2C ved Barcelonette i de Franske Alper

Hvad sysler du med, når du ikke flyver?

Efter 18 år som flyveleder og 17 år i Eurocontrol, hvor jeg var involveret i forskning og udvikling af de europæiske lufthavne, har jeg nu et lille firma som hjælper større lufthavne med at forøge deres banekapacitet. Specielt reducering af Wake Vortex-problemerne (den turbulens specielt de helt store fly skaber) og reducering den tid flyene bruger på banen under start og landing er ting jeg kan hjælpe med.

Et andet speciale er at få lufthavnens, flyveledelsens og flyselskabernes processer til at hænge bedre sammen og skabe en fælles målsætning i den daglige drift. Derudover har jeg i 12 år haft et lille bijob som sekretær for IGC.

Hvor er du med flyvning om 10 år?

Jeg er forhåbentlig stadig svæveflyver, men flyver nok ikke konkurrenceflyvning på topniveau. Jeg vil gerne bruge lidt mere tid på at kigge ud og nyde landskabet

Hvad er, efter din mening, de største udfordringer i luftsport og General Aviation i dag?

Luftrum, luftrum og luftrum. Den store udfordring lige nu er droner. Der er et enormt pres på myndighederne for at give droner adgang til at flyve i samme luftrum som os, men jeg er ikke sikker på dronefabrikanterne har helt styr på det, der kræves af dem.

Har du nogensinde fået kritik for din flyvning?

Det har jeg helt sikkert. Når man flyver konkurrence kommer man nogen gange lidt tættere på end det var hensigten.

Er der en ting omkring det at flyve, som du ville ønske du havde indset noget tidligere?

Det er nok ikke kun et spørgsmål om at indse, men der er ingen tvivl om, at konkurrenceflyvning mere er et spørgsmål om personlig udvikling og mentalitet, end det er et spørgsmål om at kunne flyve.

Hvor mange timer har du totalt?

Cirka 3.000 timer

Har du nogensinde skadet et fly?

Ja, Østsjællands SFK’s Janus C da den bare var nogle uger gammel. Den kunne heldigvis repareres igen.

Hvis du kunne skifte livsbane eller karriere, hvad ville du så gerne være?

Jeg tror ikke jeg ville ændre noget væsentligt. Jeg har været heldig (tur, red.) og fået lov til at prøve nogle spændende jobs, både som flyveleder og på det mere administrative og strategiske område. De 17 år jeg boede i Frankrig var særdeles givtige på mange måder.

Kan du reparere et fly?

Mindre sager; ja, men jeg foretrækker efterhånden at lade professionelle tage sig af det meste.

Har du en favoritrute?

Gennem mine mange år i Frankrig er jeg kommet til at holde meget af at flyve i Bourgogne. Næsten altid godt og homogent vejr hvor man kan ”give den gas” på lange opgaver, men også de franske Alper, og området omkring Briancon og Aosta, fordi det er så fantastisk smukt. Desværre er gletcherne næsten forsvundet i de 20 år jeg har fløjet der.

Hvilken flyvepersonlighed beundrer du mest – og hvorfor?

Uden at nævne navne – de kommercielle piloter som har været ude for at alle motorerne er stoppet på deres trafikfly, og som alligevel har udført landinger med ingen eller ubetydelig personskade til følge. Desværre har flyselskaberne, gennem et stort pres på myndigheder og ICAO, fået kravene til at kunne håndtere et fly og godt gammeldags airmanship reduceret så meget, at jeg er bange for at mange unge piloter ikke længere erhverver disse færdigheder.

Hvilken norsk eller svensk svæveflyver skal have “Flyvestafetten” næste gang – og hvorfor?

Svenske Rolf Algottson, som startede og ledede Ottsjö fjeldflyvelejr gennem en menneskealder. Rolf er en af de største ildsjæle jeg har mødt som svæveflyver, en personlighed af en sjælden kaliber med et enormt organisationstalent.

Flere piloter i profil-artikler

Minnesord Anders Blom – 1950-2023

Det är svårt att tänka sig Segelflyget och framförallt Ålleberg utan Blommen. Minnesord av Robert Danewid.
26. maj 2023/af Jens Trabolt

Anders Blom in memoriam

Anders Blom, en av de största inom svenskt segelflyg har gått bort.
24. maj 2023/af Jens Trabolt

Fuld fart frem på Thomas og EdgePerformance

Norske Thomas Hauklien er vild med flyvemaskiner og teknik. Hans hobby er gennem årene vokset fra en lille nebengeschäft til en storskala-operation i virksomheden EdgePerformance med en god håndfuld ansatte i et splinternyt state-of-the-art hovedkvarter på flyvepladsen i Notodden. NORDIC GLIDING har besøgt Thomas i det nye univers som også indeholder interessante nyheder for svæveflyvere.  
31. marts 2023/af Jens Trabolt

Erik Jensen hædret med DSvU’s Göta-pokal

Gøtapokalen er DSvUs højeste hædersbevisning, som uddeles for særlig fortjenstfuld indsats i dansk svæveflyvning. På årets repræsentantskabsmøde blev Erik Jensen, Nordsjællands SFK, den værdige modtager. Der blev desuden uddelt DSvUs Guldemblem til Torben Lund Simonsen, Henrik Buur Rasmussen og Kaj Lund for deres indsats for svæveflyvningen.
16. marts 2023/af Jens Trabolt

Svæveflyvning for alle: I øjenhøjde som radio-hjælpeinstruktør

21-årige danske Tobias Christensen Vinzents er blind, men har fundet sin egen måde at dyrke sin brændende interesse for flyvning på. Han lytter til radiokommunikation mellem fly og ATC.
”Han er så god til at tale i radio, at han er blevet min hjælpe-instruktør på BEG-radiokurset”, fortæller svæveflyve-instruktøren Søren Zebitz Nielsen.
14. marts 2023/af Jens Trabolt

Johannes Lyng 80 år

En af dansk svæveflyvnings absolutte ”Grand Old Men”, Johannes Lyng, runder et skarpt hjørne den 2. februar 2023, hvor han fylder 80 år. Dette er en meget personlig hyldest til min gamle ”storebror”, skriver Ulrik Friis.
2. februar 2023/af Jens Trabolt

Frankrig rundt med ”Himlens knallert”

Eksperimental-flyet ”Sol Ex” er et barn af den franske ingeniør Jean-Baptiste Loiselet. Han har tidligere sejlet til Antarktis, men blev for 7 år siden fascineret af svæveflyvningens muligheder for lange flyvninger. Hans drøm var total soldrevet autonomi og selvstart. Det kunne ingen producenter tilbyde, så han byggede sit eget fly. Nu har han fløjet Frankrig rundt i svævefly uden en dråbe benzin eller ekstern elektricitet.
7. december 2022/af Jens Trabolt

”Vi går til fly hver torsdag aften”

De danske kammerater Rasmus Heide og Erik Schultz har en ”lille klub”, et voksenværksted, hver torsdag. Her bringer de totalhavarerede fly – som selv fabrikkerne har opgivet – tilbage i luften.
”Vi er mænd, og vi kan ikke finde ud af at mødes og snakke om ingenting. Har vi derimod en vinge, som skal limes, går der let 2 timer med at diskutere verdenssituationen”, fortæller Erik Schultz om det produktive fællesskab.
5. december 2022/af Jens Trabolt

Mindeord: Poul Skjold Hansen 1939-2022

Vores far, Poul Skjold Hansen er sovet stille ind efter 6 måneders sygdom. ”Et pragtfuldt liv – jeg gør det gerne igen!”, var hans vurdering, skriver Søren og Mikkel Skjold Hansen her i dette mindeord.
9. november 2022/af Jens Trabolt

Fyrværkeri, eksplosioner, flyvemaskiner!

Det britiske airshow-team Aerosparx flyver et vildt demo-program med 2 Grob 109B-motorsvævefly – omgivet af ild og røg. Showet inkluderer flyvning og manøvrer, som bestemt ikke er en del af en standard omskoling til TMG. Men Aerosparx går til grænsen, takket være mange års erfaring og nøje planlægning. NORDIC GLIDING har talt med Aerosparx Flight Lead Rob Barsby.
31. oktober 2022/af Jens Trabolt

Oh là là! Til fjeldflyvningskursus i St Auban – i Dimona!

At man vælger at tage på flyvekursus på det franske nationalcenter i St Auban er ikke noget unikt. Det er det derimod, at man som danske Claus Kjær Jensen og klubkammeraten Alexander Borrel-Jensen fra Kolding fravælger passagerflyet til Nice og i stedet flyver klubbens Dimona derned. Oh là là!
27. september 2022/af Jens Trabolt

Kaptajnen blev elev (igen)

Danske Søren Enderlein, 56, fra Nordsjællands SFK er luftkaptajn. Han lærte at flyve på svævefly som teenager, men familieliv og jobbet i den kommercielle flyvning krævede en pause på næsten 35 år. Nu er han tilbage i luften i den motorløse flyvning.
”Det giver mig en enorm ro og glæde dybt ind i sjælen at kunne flyve svævefly igen”, fortæller han om gensynet med den tabte kærlighed.
20. september 2022/af Jens Trabolt

Pilot i Profil: Jannie Krogsdal

"En af de sjoveste flyveture ligger et par år tilbage, hvor jeg var med DASK i Lønstrup og flyve skræntflyvning. Det var helt vildt fantastisk at flyve deroppe. En meget speciel oplevelse jeg aldrig vil glemme". Det siger danske Jannie Krogsdal, 42, som er månedens profil. Hun er nok mest kendt for at være limet til sædet på sin elskede Pawnee på Arnborg, men det hele startede egentlig med svæveflyvningen.
18. juli 2022/af Jens Trabolt

En tidlig start

En af Danmarks yngste Danmarksmestre gennem tiderne og nyslået instruktør. Hvad skal 21-årige Jacob Bøgelund Lassen dog ikke drive til det?
11. juli 2022/af Jens Trabolt

”Med SLG ville jeg undgå udelandinger, men fik i virkeligheden et farligere fly”

Det siger den tyske svæveflyve-pilot og professor i elektroteknik, Dr. Rainer Klein om sin tidligere selvstartende Discus bM. Erfaringerne fik ham efterfølgende til at skifte til en elektrisk selvstartende Mini LAK FES.  Her er hans erfaringer.
27. juni 2022/af Jens Trabolt

Två år med JS3 (och Corona)

Svenske Björn Regnström var tidligt ude med at købe Jonker JS3. Faktisk den første i Sverige. Med tidligere ejerskab af typer som LS3, LS7, ASW 22, en halv Nimbus 4DM og LS1-d har han et bredt erfaringsgrundlag. Så hvordan er det at blive jet-pilot i den hotte 18-meterklasse? NORDIC GLIDING har spurgt ham om hans tanker før og efter købet. Var flyet værd at vente på? Her kommer den fulde sandhed - i en meget omfattende og grundig artikel.
17. maj 2022/af Jens Trabolt

Pilotstafetten: Michael Mix

"Den mest inspirerende, jeg har fløjet med de senere år, har været Ulrik Sørensen fra SG-70. Han hjalp mig virkelig med at få flyveglæden tilbage, og så nørder han også flyvning på en måde jeg rigtig godt kan lide. Min gamle klubtræner Alan Bach er også i samme kategori. Han fik fat i mig i 2011, hvor jeg faktisk var ved at stoppe med flyvning". Det siger Michael Mix, 32, om sine forbilleder i sporten. Han er månedens profil.
13. april 2022/af Jens Trabolt

Svæveflyvelegenden Åke Pettersson 1945 – 2022

Svenske Åke Petterssons karriere var yderst omfattende. Han deltog i 16 VM, fik 14 SM guld, han loggede 7000 svæveflyvetimer hvoraf 2000 timer i skoling og mindst et par hundrede elever kan takke ham for certifikatet. Han døde tirsdag d. 29. marts efter længere tids sygdom.
30. marts 2022/af Jens Trabolt

Et drømmejob for en svæveflyver

Jesper Borresen Hansen er DSvUs nye uddannelseskonsulent. Med en baggrund som geolog, socialrådgiver, mangeårig aktør i uddannelsesbranchen og selvfølgelig dedikeret svæveflyver er han vant til at håndtere både mennesker og teknik. ”Et drømmejob” kalder han det selv.
28. marts 2022/af Jens Trabolt

Pilot i profil: Lasse Edslev

Danske Lasse Edslev fik sidste weekend den prestigefulde Per Weishaupt-pokal. Den 20-årige pilot fra Aarhus Svæveflyveklub har trods sin unge alder akkumuleret 600 timer og en imponerende portefølje af mesterskabs-resultater. Passionen for flyvningen har han ikke fra fremmede. Hans far Uffe Edslev er også en erfaren konkurrencepilot.
14. marts 2022/af Jens Trabolt

Flere nyhedsartikler

Över Öresund från Sverige till Kastrup flygplats – 90 år senare.

Den 12 augusti 1933 blev Edmund Sparmann i ESG-31, SE-ADP, den förste att segelflyga, eller rättare sagt glidflyga, över Öresund. 1983 var jag involverad i återskapandet av flygningen 50 år senare. Nedslag i loggboken
1. juni 2023/af Jens Trabolt

DM 2023: De er verdensmestre på Arnborg

57 fly med i alt 66 piloter kæmpede om DM-titlen i en yderst velorganiseret konkurrence på Svæveflyvecenter Arnborg.
30. maj 2023/af Jens Trabolt

Minnesord Anders Blom – 1950-2023

Det är svårt att tänka sig Segelflyget och framförallt Ålleberg utan Blommen. Minnesord av Robert Danewid.
26. maj 2023/af Jens Trabolt

Anders Blom in memoriam

Anders Blom, en av de största inom svenskt segelflyg har gått bort.
24. maj 2023/af Jens Trabolt

Havkrydser med flaps

En Arcus M er et ypperligt 2-sædet fly med fremragende præstationer. Giver man det 2 piloter med appetit på eventyr og ekspedition kan man også notere ”Oceangående” på listen over plusord. Danske Minik Frank og Frederik Nøddelund fik i starten af maj realiseret en plan for en grænseoverskridende flyvning fra Jylland til Sverige med havkrydseren på ”60 fods spændvidde”.
24. maj 2023/af Jens Trabolt

Kom till Ava Camp i Stockholm 2023

Det är ett AVA-läger i segelflyg för alla. Du är välkommen att bara komma ut över dagen för ett par träningspass eller gå kurserna som erbjuds.
18. maj 2023/af Jens Trabolt

Eurofox med store muskler – erstatning for Pawnee?

En delegation fra Seilflyseksjonen rejste til England i starten af maj måned. Missionen var klar – at vurdere om slæbeflyet Eurofox med den stærke 141 hk-motor er nogen værdig erstatning for den gode gamle Pawnee.
17. maj 2023/af Jens Trabolt

Jens Hansen: “Mangel på flyveledere har konsekvenser for os som svæveflyvepiloter”.

I Danmark mangler Naviair flyveledere, og det betyder, at store dele af luftrummet flere gange har været begrænset for bl.a. svæveflyvning. Det har store konsekvenser for vilkårene for vores sport, skriver Formand i DSvU, Jens Hansen her.
16. maj 2023/af Jens Trabolt

Flygläger 2023

I sommar anordnar Segelflygförbundet och KSAK ytterligare ett i raden av utbildningsläger i segel- och motorflyg. Detta läger vänder sig till ungdomar i åldrarna 16-22 år och inga förkunskaper krävs.
12. maj 2023/af Jens Trabolt

Robert Danewid: Segelflygkonferensen 2023 blir digital

Detta kan bli bra, så boka in lördagen den 18 november i kalendern. Vi har redan klart med några internationella föreläsare; Patrick Wenzeck från Schleicher (om deras syn på framtiden för el-segelflygplan), Matthew Scutter från Skysight (om hur man använder Skysight), Toni Sibanc från LX NAV (framtida variometersystem och speciellt HAWK systemet) och vi hoppas på Uys Jonker från Jonkers (om deras RES system). Och så lite av det vanliga, RST m m.
11. maj 2023/af Jens Trabolt

Välkomna till Segelflygets kvinnoträff på Ålleberg!

Alla skandinaviska segelflygkvinnor inbjuds till det första, av många hoppas vi, SWM 26 aug – 2 sep 2023. Du behöver inte ha cert eller ens vara aktiv. Det räcker att du har ett brinnande intresse för segelflyg i alla dess former och är kvinna.
10. maj 2023/af Jens Trabolt

Langt, hurtigt, fantastisk (og langsomt og højt!)

Dagene omkring 3-7 maj bød på ekstraordinære flyvninger i Sverige. Janne Nordh, Jari Niskanen, Mikael Engström, Bengt Frid og flere andre fik store oplevelser i luften. Men en dansk ASK 23 fik måske den bedste udsigt. 
9. maj 2023/af Jens Trabolt

Reception for Dan-Glide 10. juni: 25 år i svæveflyvningens tjeneste

Morten Habekost, indehaver af Dan-Glide, kunne 1. maj fejre sit 25 års-jubilæum i svæveflyvningen. Det fejres med reception d. 10. juni.
8. maj 2023/af Jens Trabolt

Aero 2023: Med svæveflyvning!

De store producenter af svævefly valgte at blive hjemme fra årets Aero-messe fra 17-20 april. Årsagen var for mange messens sene placering på sæsonen, og de høje omkostninger forbundet med at deltage. Men tog man ja-hatten på, var der masser af svæveflyvning, hvis man kiggede ordentligt efter.
2. maj 2023/af Jens Trabolt

Test: AS 33 Me – “Dreamglider”

Nordic Gliding har skrivit flera artiklar om Schleichers ”Me-koncept”. Mest av den anledningen att segelflygets framtid är elektrisk och Schleicher ligger långt framme i elektrifieringen av segelflyget. Nu har vi - som första media, testat AS 33 Me som är Schleichers nyaste produkt. Den sofistikerade tekniken i drivlinan och den eleganta integrationen är summan av fabrikens erfarenhet av elektrifiering hittills. AS 33 Me är en fröjd att flyga, rapporterar Robert Danewid.
27. april 2023/af Jens Trabolt

Flyg med SVS på Ålleberg: Saknar du flygmöjligheter? Vill du ha lite variation i ditt flygande?

Har din flygklubb lagt ner eller har den minskad/obefintlig verksamhet och du inte får flyga så mycket som du vill, eller behöver du lite ny inspiration med lite annorlunda segelflygplan så kom och flyg med oss på Ålleberg. Eller som en del gör, upplev din ungdom på nytt. Och du som är ungdom idag upplev hur farfar flög.
18. april 2023/af Jens Trabolt

Scandinavian Women Meet

Jag har med hjälp av några andra kvinnor startat ett kvinnoprojekt där meningen är att vi ska samlas och bygga gemenskap, prata om våra erfarenheter, bli ännu bättre på att segelflyga, tävla och lära av varandra. Vårt första projekt är att sista veckan i augusti arrangera ett Scandinavian Women Meet på Ålleberg 27 augusti – 2 september. Vi skickar inbjudan till alla segelflygande kvinnor i Danmark, Norge och Sverige, rapporterar Trulsa Cronander.
11. april 2023/af Jens Trabolt

Jens Trabolt: “Sæsonstarten er flyvningens svar på nytåret”

Sæsonstarten er flyvningens svar på nytåret. En ubesmittet, jomfruelig start hvor alle gamle dårlige vaner kan kastes overbord og nye ambitioner kan hæve flyveglæden til ufattelige højder. Ja, I princippet ihvertfald…
5. april 2023/af Jens Trabolt

Nedslag i loggboken: Islay tur-och-retur

"Vi gled på och var nu nere på 3 000 m, fortfarande i moln. Micke började tveka. ”Där är fa…. ingen glugg på andra sidan!”. ”Jo, fortsätt”, sa jag. På 2 500 m, fortfarande ingen glugg, bara moln. ”Robban, det här håller inte, där är ingen glugg!” säger kapten. OK, han var kapten, så vi vände tillbaka mot Aboyne, fortfarande i moln. Gluggen hade uppenbarligen dragit igen, men det fina lentiset låg säkert kvar däruppe, till ingen nytta". Nedslag i logbogen fra en meget usædvanlig flyvning i Skotland.
4. april 2023/af Jens Trabolt

Fuld fart frem på Thomas og EdgePerformance

Norske Thomas Hauklien er vild med flyvemaskiner og teknik. Hans hobby er gennem årene vokset fra en lille nebengeschäft til en storskala-operation i virksomheden EdgePerformance med en god håndfuld ansatte i et splinternyt state-of-the-art hovedkvarter på flyvepladsen i Notodden. NORDIC GLIDING har besøgt Thomas i det nye univers som også indeholder interessante nyheder for svæveflyvere.  
31. marts 2023/af Jens Trabolt