Skive får ”nordisk” TMG på vingerne

Dimonaen med serienummer 3690 har givet de tidligere ejere i Norge og Sverige mange fine flyveoplevelser. Efter flere års renovering af Dimonaen glæder Skive Svæveflyveklub sig nu til at opleve Jylland fra egen TMG.

Tekst: Jens Trabolt / Foto: Skive Svæveflyveklub

Det store udvalg af logbøger dokumenterer norsk og svensk ejerskab gennem tiden.

”Ja, det er en glædelig nyhed Fra Skive Svæveflyveklub”, siger klubbens Thomas H. Sørensen til NORDIC GLIDING.
Det er nu lykkedes igennem en stor fælles indsats at få klubbens mangeårige værksteds projekt, Dimonaen, på vingerne ígen. Klubben har arbejdet med den siden 2017 og levetidkomponenter er blevet nulstillet, og ikke så få problemer som er dukket op undervejs er blevet løst.

”For ikke at tale om det omfattende papirarbejde som klubben har været igennem. Her skal vi ikke glemme at takke ARC’en for kyndigt råd og vejledning”, siger Thomas H. Sørensen.

En rigtig nordisk flyvekarriere

Dimona H36 med serienummer 3690 har tidligere haft registreringerne OY-CTX, LN-GMZ og SE-TUZ. Den er som ny i 1984 startet i Sverige med primær base på Kalmar. Der er en del nordiske demo-flyvninger i logbogen, så det er nok ikke usandsynligt, at den har været opereret af den nordiske Dimona-agent.

Senere i 1988 opkøbes den af en privat gruppe på Fagernes i Norge, og i 1999 overtager Valdres Flyklubb LN-GMZ, som flyet nu hedder. Her får flyet en skade og kommer videre til værkstedet hos svenske Thomas Pyls i Lidköping og hedder nu SE-TUZ. Senere sælges flyet til Carsten Thomasen (OY-CTX). Carsten er manden som startede Dan-glide i Skive i sin tid og endelig i 2017 overtager Skive SFK flyet.

Måske mindes nogle af læserne i Norge eller Sverige H36éren eller har haft fornøjelsen af at flyve i den”, siger Thomas.

”Det er Skive svæveflyveklubs første TMG som klubben selv ejer. Glæden er stor, og vi synes, at CTX flyver rigtig godt. Den har en fin rorharmoni og god siddekomfort”, konkluderer han fornøjet.

Jo, klubbens forventninger er indfriet til fulde”

Første start fra Skive.

I luften over Skive