Stockholm blæste til SM

Stockholms SFK var vært for årets SM i 18, Klub og 20m-klassen på Långtora. Kanonsommeren holdt dog pause under flere af dagene.

Tekst og foto: Jens Trabolt

Man ser det gang på gang. Et mesterskab er intet i sig selv.

Det er menneskerne og organisationen som skaber stemningen og den trivsel og orden som gør dette organiserede kaos muligt.

Årets VM i Hosin var en mega-success præcis på grund af organisationen, og samme modus operandi havde Stockholms SFK adopteret under årets SM i 18 m, Klub og 20-meterklassen.

Don’t mess with the launch boss! Lokale Lars-Åke Gustafsson holdt pedantisk orden på Långtoras startfelt.

Skolingschef i Stockholm Oluf Karlsström var som vanligt Competion Director og banelægger (ikke nogen enkel misson med tanke på det temperamentsfulde vejr), og han fik hjælp fra den erfarne scorer Pàll Einarsson. Der var i øvrigt udkommanderet cirka 30 af klubbens øvrigt medlemmer til at fikse alt fra bugsering, grid-marshalls, mad, drikke og overnatning.

Skolingschef i Stockholm Oluf Karlsström var som vanligt Competion Director og banelægger

I 18-meterklassen stillede mange af de tunge piloter op, og det var nok ingen stor nyhed, at Börje Eriksson fra Uppsala gik stenhårdt efter SM-guldet – og vandt. Han kunne i øvrigt fremvise sin ”nye” Ventus 3 på Långtora. Klubkammeraten Peter Johansson fra Uppsala og den tidligere mester Gunnar Karlsson var som limet til 2.pladsen, respektive 3.pladsen under hele konkurrencen.

 

Uppsalas Rickard Sohlberg og Bo Havén ved den elskede Arcus M. Det gav en dagssejr og totalt en SM-andenplads

 

I klub-klassen var sidste års mester Per Carlin (Arboga) fraværende med en lovlig undskyldning: han skulle flyve VM. Det var i øvrigt en semi-norsk klasse: Kato Kvitne fra Os Aeroklubb var i Sverige fordi han skulle hente sit fly hos Thomas Pyls Flygservice (hvorfor så ikke flyve et SM på vejen hjem?).

Stockholms egen lokale nordmand Thomas Hansen blev nummer 2. Kristoffer Samuelsen fra Os Aeroklub deltog i LS1-f, men de samlede svenske og norske piloter var ingen match mod den unge Borås-pilot Oliver Andersson, som blev svensk mester i klubklassen.

”Den norske mafia”, Thomas Hansen og Kristoffer Samuelsen. De havde i øvrigt selskab af landsmændene Lars Rune Bjørnevik og Kato Kvitne.

I 20-meterklassen blev Hans Larsson og Ulf Daffy, Uppsala svenske mestre i Duo Discus XLT, med Richard Rikard Sohlberg og Bo Havén på 2.pladsen i Arcus M.

I 20-meterklassen deltog også den gamle svenske mester, VM-veteran og Stockholms-medlem Åke Petterson med en klubkammeratur i klubben Duo Discus . Åke har efter et stroke ikke længere certifikat, men så er det fint, at der er en kammerat med gyldigt certifikat. I hvilken anden sport kan man gøre det?

Se hele resultatlisten her (Soaringspot, eksternt link)

 

Den dag hvor NORDIC GLIDING besøgte SM, var der en infernalsk crosswind, og den Pawnee som bugserede snifferen op måtte have flere forsøg på landingen foran et interesseret publikum. Efter at have set det show, var resten af SM-piloterne ikke så interesserede i at flyve. Dagen blev kancelleret.

 

36 fly og 6 flyvedage kræver mange starter og meget fuel. Midt under mesterskabet var det tid til en ”top-off”.