Svæveflyvere i samarbejde med det danske flyvevåben

Det danske flyvevåbe har indledt et partnerskab med DSvU for at rekruttere unge piloter under 28 år til en militær pilotkarriere

Tekst: Jens Trabolt

Det danske flyvevåben kan i stigende grad konstatere, at det bliver sværere og sværere at finde egnede kandidater. Derfor har man indledt et partnerskab med DSvU for at rekruttere unge piloter under 28 år til en militær pilotkarriere.

OPDATERING 28.05.2020: Danish Air Cadets er en realitet

Tanken er, at unge svæveflyvere i forvejen er vaccineret med generelle koncepter som flyvesikkerhed og airmanship, og det er en klar fordel i et videre forløb.

LÆS OGSÅ: Svæveflyvning: Turbo på militær pilotkarriere?

For svæveflyvesporten giver et partnerskab og association med Flyvevåbnet flere klare fordele. En af dem er, at sporten med rette kan markedsføres som en indgang til en fremtidig professionel pilotkarriere.

Joint-venturen skal konkretiseres med en række arrangementer i fremtiden. Også Norge og Sverige har erfaringer med lignende aftaler; Fagchef i Seilflysektionen Steinar Øksenholt oplyser, at det norske luftforsvar ofte ender med meget dygtige piloter som har svæveflyvning som baggrund: ”Dette ved både vi og Forsvaret at ikke er tilfældigt”, siger han.

Flere luftfartsselskaber, bl.a. Air France træner pilotkadetter på svævefly